View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Dec 18, 2017 1:59 pm



Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 No Text? 
Author Message
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post No Text?
Hi there,

When I enter the game and it goes to the Menu screen, I can't see any text on the screen.

I think some people had this issue previously with Dark Horizon as well.

Any suggestions?

Thanks


Sat Aug 18, 2012 7:20 am
Profile
OW Support Owner
OW Support Owner
User avatar

Joined: Wed Dec 28, 2005 11:13 pm
Posts: 4994
Location: UK, Scotland
Post Re: No Text?
Do you have the latest version (v1.0.7.0)?

_________________
Image
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net
-Stu


Sat Aug 18, 2012 8:32 am
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
I did, didn't make a difference buddy.


Sat Aug 18, 2012 1:17 pm
Profile
OW Support Owner
OW Support Owner
User avatar

Joined: Wed Dec 28, 2005 11:13 pm
Posts: 4994
Location: UK, Scotland
Post Re: No Text?
Do you have the verdana font installed (You can check by opening wordpad and looking at the fonts it lets you use)? If not then you may need to copy the verdana font that should be in Dark Horizon's directory into the Windows font directory (Which in XP anyway is C:\Windows\Fonts\ )

I have attached the EXE to v1.0.8.0, it "should" work with the 1.0.7.0 content but i haven't tested it(You should backup your current dark_horizon.exe if you use the attached one). I modified the font system in 1.0.8.0 a while back, i don't know if the changes would help you or not.

P.S v1.0.8.0 is the version i am currently working on. Its not been released yet.


Attachments:
dark_horizon.rar [637.27 KiB]
Downloaded 125 times

_________________
Image
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net
-Stu
Sat Aug 18, 2012 5:40 pm
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
Does this work for Tarr Chronicles?

Yes i have the Verdana Font

I'm sorry i may have confused you in my first post. I dont see any fonts in the game, and i noticed noone playing tarr chronicles had that problem, but people playing dark horizon had.

Do you suggest I install this patch?

Thanks


Sat Aug 18, 2012 6:04 pm
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
What I'm trying to say, is that I'm playing Tarr Chronicles and having the issue with it.... also I use Windows 7 64 bit


Sat Aug 18, 2012 6:17 pm
Profile
OW Support Owner
OW Support Owner
User avatar

Joined: Wed Dec 28, 2005 11:13 pm
Posts: 4994
Location: UK, Scotland
Post Re: No Text?
No, the exe won't work with Tarr Chronicles. Sorry i never looked at which forum you posted in. Dark Horizon is a modified version of Tarr Chronicles basically, so engine related bugs like fonts should apply to both. Iv attached Tarr Chronicles v1.0.8.0 .

Are you using a Laptop? Based on posts i have seen about this issue it seems like they thought it was related to Shared Memory, where the Graphics Card/Chip uses part of the Systems Memory as Graphics Memory.


Attachments:
tarr.rar [634.6 KiB]
Downloaded 123 times

_________________
Image
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net
-Stu
Sat Aug 18, 2012 10:01 pm
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
Yes using a laptop

And I tried using the attachment you provided. Unfortunately, it didn't help, still cant see any text mate.


Sun Aug 19, 2012 5:14 am
Profile
OW Support Owner
OW Support Owner
User avatar

Joined: Wed Dec 28, 2005 11:13 pm
Posts: 4994
Location: UK, Scotland
Post Re: No Text?
I tried Tarr Chronicles on my Dad's Laptop (I don't own any myself) and it worked. So i don't have any way of debugging the bug.

Do you have Direct X 9 Installed? Note that Direct X 10 and Direct X 11 are separate things and don't mean that you have Direct X 9 installed. If you don't or are unsure you can install Direct X 9 from Here.

I assume that windowed mode wouldn't change anything? Different resolutions? Low texture quality?

_________________
Image
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net
-Stu


Sun Aug 19, 2012 9:44 am
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
Nope, didnt work.

I remember with Dark Horizon I fixed it somehow, based on someone's suggestion to edit a certain file and changing the font type?

Not quite sure.... it was so long ago that I dont recall anymore.

Anyway, if you have no other suggestions it's cool buddy. Appreciate you trying though. Thanks


Sun Aug 19, 2012 1:27 pm
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
Is there a particular file I can edit so that the game uses a font other than verdana?


Sun Aug 19, 2012 9:48 pm
Profile
OW Support Owner
OW Support Owner
User avatar

Joined: Wed Dec 28, 2005 11:13 pm
Posts: 4994
Location: UK, Scotland
Post Re: No Text?
Internally its hard codeded to use Verdana. So unless it was different in the past then you wouldn't have been able to edit a file to make it use a different font.

Iv modified 1.0.8.0 so that you can specify which font you want to use as well as an option to use the default Quality and Precision settings.

The following are new parameters:

-fontname "Comic Sans MS"
-fontdefqp


For the fontname one the value you need to give it is what you see in applications like Wordpad. With font names that have a space you need to wrap it in quotes(Each space which isn't wrapped in quotes is considered the start of a new parameter). Without fontdefqp set the game will set the fonts quality to PROOF_QUALITY and its precision to OUT_TT_PRECIS, with it set the game won't touch them and leave them at whatever there default settings are. I havn't noticed any difference when fontdefqp is set or not.

To use the parameters you would need to modify a shortcut to Tarr Chronicles so its "Target" looks simmiler to this:

"C:\delphi\Tarr\Game\tarr.exe" -fontname "Comic Sans MS" -fontdefqp

But where C:\delphi\Tarr\Game\ is replaced with wherever Tarr Chronicles is on your computer.


Attachments:
tarr.rar [635.25 KiB]
Downloaded 96 times

_________________
Image
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net
-Stu
Mon Aug 20, 2012 11:05 am
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
Nope that didn't work either

...... Never mind, thanks anyway mate


Mon Aug 20, 2012 1:11 pm
Profile
OW Support Owner
OW Support Owner
User avatar

Joined: Wed Dec 28, 2005 11:13 pm
Posts: 4994
Location: UK, Scotland
Post Re: No Text?
:( If you ever find a solution or have any other ideas let me know.

_________________
Image
Free Map Editor - Game Requirements - Stucuk.Net
-Stu


Mon Aug 20, 2012 6:18 pm
Profile
Soldier level 0
Soldier level 0

Joined: Sat Aug 18, 2012 7:16 am
Posts: 10
Post Re: No Text?
Here's the link to another forum where some people had the same problem.

http://forum.paradoxplaza.com/forum/sho ... 01473f2faf

Dont know if this helps


Mon Aug 20, 2012 6:41 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Original Skin by Vjacheslav Trushkin.
Tarr Support version by Stucuk.